FÖRELÄSNING MED DAN FRÖBERG

2015-04-28 23:06

Vårens sista föreläsning i den serie av konstföreläsningar som föreningen ordnat tillsammans med NVB hölls under tisdagkvällen. Dan Fröberg föreläste om popkonst. Mycket intressant och fängslande. Dan Fröberg visade att han förutom att han har ett stort intresse för popkonst även besitter en stor kunskap om gengern. Det känndes som om att det var många i publiken som fick upp ögonen för den gengre i konstens värld. I första delen av föreläsningen visade Dan verk och pratade om de mest framstående konstnärerna inom popkonsten och utvecklingen från början av 1900-talet. Bl. a. Andy Warhol, Robert Rauschenberg, Claes Oldenburg och många fler. I pausen njöt besökarna av alkoholfri bubbel som NVB bjöd på samt nypoppade popcorn från Sundlings Handels AB, vad annars? I andra avdelningen visade Dan en dokumentär om Andy Warhol och hans ateljé i New York kallad "The Facory". Efter filmens slut tackade ordförande Rolf Malm Dan och överlämade en gåva i form av en flaska alkoholfri bubbel.

Nämnas bör också att den planerade konstresan nu i maj är flyttad till september. Föreningen återkommer med närmare detaljer längre fram.

Här följer några bilder från kvällen.

    

    

    

    

    


FÖRELÄSNING MED PÅL SVENSSON

2015-04-14 20:40

I vårens serie med konstföreläsningar, som föreningen ordnar i samarbete med NVB,  hade under tisdagskvällen turen kommit Pål Svensson. Han är en av Sveriges ledande konstnärer/skulptörer och har valt sten som sitt främsta uttryckssätt. Pål har utfört en rad offentliga skulpturer i sten och metall. De drygt 25-tal som kommit till föreläsningen fick en intressant och levande föreläsning.

Läs mer om Pål och se delar av hans verk här!

Nästa konstföreläsning går av stapeln tisdag 28 april. Då kommer Dan Fröberg till oss och ger en föreläsning som han kallat "POPism".
Mycket välkomna!

Några bilder från kvällen:

    

    


FÖRELÄSNING MED KAROLINE LENHULT

2015-04-07 21:16

Drygt 25 personer samlades på tisdagkvällen för att lyssna till Karoline Lenhult. Karoline var först ut i den föreläsningsserie föreningen ordnar tillsammans med NBV. Titeln på kvällens föreläsning var "Från blöjor till siden". Karoline gav en mycket intressant och lärorik föreläsning om sitt arbete som designer. Karoline är utbildad mönster & produktdesigner och har drivit eget i 10 år. Karoline berättade att hon egentligen har två olika arbetsplatser, dels arbetet på SCA Hygiene Products som inhouse-designer för Nordens största blöjvarumärke Libero. Och dels arbetet i egna studion i Lidköping med egna varumärket Kueen som nyss lanserat sin första kollektion sidenscarfar med tillhörande boxar och galgar. Karoline berättade och visade många intressanta exempel på design och hur processen kan gå till. Stort tack till Karoline för en lysande start på föreningens Konstföreläsningar.

Mer om Karoline hitter du här!

Vi hälsar välkomna till nästa föreläsning tisdag den 14:e april. Pål Svensson kommer att föreläsa om Konst i den offentliga miljön och vad skulpturer betyder för välmåendet. LÄS MER HÄR!

Här följer några bilder från kvällen med Karoline Lenhult.

    
Karoline Lenhult.                                       Några mönster och design av blöjor.

    
Kerstin Andersson från föreningen tackar.  En del frågor blev det.

    
Besökarna minglar runt.                            Några av Karolines mönster.

    
Mer mönster och tyger.                            Sidenscarfsen var intressanta.