KONSTNÄRER KRING KINNEKULLE - VIDEO

2020-11-30 15:37

Sveriges Konstföreningar Skaraborg skulle tillsammans med Götene Konstförening och Lidköpings konstförening haft ett vernissage och utställning på Kollängen Tingshus omkring den nyutkomna boken ”Konstnärer kring Kinnekulle” lördagen den 28 november.

På grund av coronan har vernissaget tyvärr blivit inställt. Intresserade av inköp gällande konstverk eller boken ”Konstnärer kring Kinnekulle” kan kontakta Kollängen tel 070-562 72 50 eller respektive konstnär. Boken finns att köpa för 100:- på utställningen.

En digital version av utställningen på Kollängens Tingshus har tagits fram. Först får man en övergripande videovisning av utställningen sedan följer ett bildspel med varje konstnär och verk och sist presenteras boken om konstnärerna kort.

Här kan du se den digitala utställningen

Boken handlar om en välutbildad konstnärsgrupp med bakgrund främst från Göteborg som på 1960-80-talen bosatte sig i Kinnekulletrakten. De gjorde Götene med Kinnekulle till en viktig plats på konstkartan och blev ett starkt nav i det skaraborgska konstlivet. De kom att samarbeta som grupp under namnet Konstnärer kring Kinnekulle.

Medlemmarna var John ”Jompa” Ahlgren, Edna Cers, Ingegärd Granberg, Martin Hansson, Wanja ”Nones” Håkansson, Chennet Juhlin, Lars-Erik Ström, Eva Ström Svensson och Jan-Erik Svensson.


MEDLEMSDRAGNING 2020

2020-11-20 21:07

Inget är sig likt i dessa covidtider…

Konstföreningens medlemdragning blir digital.

Det blir ingen utställning och ingen öppen dragning i år.
Från och med 20 november finns istället årets vinster här på föreningens hemsida.

Dragningen genomförs (precis som vanligt) men utan publik. Istället filmas den och finns på www.lidkopingskonstforening.se från och med kl 14.00 den 5 december.

Nytt är även att vinsterna rangordnats av styrelsen vilket innebär att det finns en förstavinst, en andravinst osv. Man kan i år alltså inte välja själv.
Årets utlottning innehåller 21 konstverk och 2 böcker.

För att delta i utlottningen måste medlemsavgiften vara betald. Har du ännu inte betalat din avgift finns fortfarande chansen – sätt in 200 kr via Swish 123 389 48 62 eller bankgiro 5041-3665 senast den 30 november. Har du redan betalt kan du öka din vinstchanser genom att teckna ytterligare ett medlemskap.

Till kommande år hoppas vi att allt är mer normalt och att vi kan återgå till
ordinarie dragningsförfarande.

Styrelsen för Lidköpings konstförening.

Nedan kan du se de verk som är med i årets dragning. Klicka på stora bilden och sedan på 1:a bilden så ser du verken i större format.
Det går att bläddra med pilarna till nästa verk.
OBS! lägg märke till att storleken på resp verk inte återspeglar sig i bilden. Måttet står i beskrivningen under bilden.

 

Verken finns även att se i fönstret på butik Spirit of St Louis vid torgbron och i fönstret på Konsthallen/Biblioteket, Stenportsgatan.

   

 

BILDVISNING: