JONAS LIVERÖD ÖPPNAR ÅRET

2021-01-22 13:17

Först ut för året i konsthallen är Jonas Liveröd. Jonas visar upp spännande och oväntatde verk. 
Men tyvärr så kan vi inte, på grund av rådande omständigheter, öppna konsthallen för besökare.

Men du kan följa utställningen här på föreningens hemsida och framförallt på Jonas egen Youtube-kanal.
Jonas kommer att sända från egen studio i hallen från utställningen ett flertal gånger under utställningsperioden.

Klicka på länken och följ Jonas kanal här: JONAS LIVERÖD YOUTUBE

Några bilder från konsthallen.

  

  


KOMMANDE - JONAS LIVERÖD

2021-01-11 20:40

Jonas Liveröd är först ut i konsthallen 2021. Mellan den 23 januari till den 20 februari får vi ta del i Jonas spännande konstnärsskap.

 

Efter festen

När Jonas Liveröd återvänder till hemmaplan så är det med en uppsättning helt nya verk, sin vana trogen i en mängd oväntade material. Han bär med sig en stor portion humor - men inte några goda nyheter. Vår tid påverkar allt, inte minst konsten. Med avstamp i Fransisco Goyas målning Sardinens begravning från 1800talets början presenterar Jonas utställningen Efter festen. Den spanske konstnären Goya målade en scen från en berusad karneval och bilden är som en övergång mellan Goyas tidiga humoristiska och färgglada arbeten och hans senare så mycket mörkare, psykologiska målningar. Motivet har en vild karnevalsk ton med euforiska dansare som ger sig hän, men där finns en olycksbådande underton i de mörka maskerade och ansiktslösa figurer som omger de glatt dansande kvinnorna i mitten. Landskapet runt de uppklädda festivalfirarna är mörkt och karnevalens kung på baneret ler ett tvetydigt leende med texten mortus knappt synlig under honom som vore festen redan över. Liveröd hämtar utställningens titel från detta tillstånd där ambivalensen härskar. Välkomna till 2021.  

Nationalencyklopedin beskriver Liveröds konstnärskap "som präglat av en ohämmad energi, en plats där allt från antika till samtida myter och riter krockar och blandas i en våldsam urladdning. Hans metod är främst inriktad på teckning, skulptur och installation men tar en mängd uttryck med en stor materialblandning och interdisciplinära överskjutningar, där han även arbetar med text, curatorsverksamhet eller vad som kommer i hans väg.